Associació USkBCN,  Esdeveniments

Crònica visita USK BARCELONA a Rendez-Vous du Carnet de Voyage

Crònica visita USK BARCELONA a Rendez-Vous du Carnet de Voyage, Clermont-Ferrand, Auvergne, France
Nov. 2017

El dijous 16 va ser el dia de muntar els estands, i colofons dels preparatius. Vàrem anar una bona representació d’USK Barcelona a Clermont-Ferrand, a la regió de l’Auvergne a participar als preparatius. Uns quants dies abans, alguns voluntaris, van recollir imatges per l’estand, organitzaren els textos i algunes de les moltes imatges dels nostres events per a imprimir-les i juntament amb els llibres dels sketchers Barcelonins i les seves aportacions.

El divendres al “Rendez-vous” va ser el dia de les escoles, i per els que anàvem per primera vegada, també per entendre que “carnets de voyage” es tota una experiència amb un seguiment impressionant al mon cultural francés.


Tres pisos amb més de 1000 m2 cadascun amb centenars de petits stands de “Carnettistes”, “voyageurs”, dibuixants, sketchers, i centenars de visitants de totes les edats, al principi, provoquen estupor e incredulitat per els novells en aquestes presentacions.

Els experimentats, feien voltes per tots els estands amb la seva llista de prioritats, mentre que la marabunda de nens voltaven demanant dibuixos als seus carnets o llibretes dels pacients dibuixants. El Santi va ser molt hàbil, els hi demanava que li fessin un retrat amb ell, i es va portar a la seva llibreta, petites obres d’art dels futurs “carnettistes”.

Al llarg del dia es va anar fent palès les preferències del públic que van donar pas a les vendes a la botiga de llibres auto-editats i a la gran botiga de llibres de editorials, però encara ens quedava la traca de la inauguració que era la cerimònia dels premis de la organització i dels diferents patrocinadors.

Un saló ple de gent, amb més de 500 persones i una estrada amb els representants dels diferents premis, que es van anar desgranant al llarg de casi dues hores de cerimònia plena de premiats i agraïments.

Histories interesants, com la del premi a la escola que va fer un “carnet de voyage” de l’àvia d’una nena que va viatjar amb la guerra mundial cap al exili, i que els escolars van recollir amb un cahier” molt emotiu.

I una fantàstica representació dels USK Barcelona, amb 4 dels 5 nominats entre els “carnets internationals”, amb la il·lusió del premi per en Swasky per “Hola Miró!!!”. El “apres Rendez-vous”, va continuar omplint els locals oberts a Clermont-Ferrand.

Finalment varem tenir la oportunitat de disfrutar d’un vi molt especial a una casa renacentista d’un dels organitzadors que va convidar als “Catalans” per a celebrar el premi d’en Swasky

El dissabte i el diumenge els expositors lluïen ja el premis als seus stands. Tot i canviar a un públic més adult, el volum va continuar sent considerable.

L’stand d’USk va ser atès per alguns voluntaris, Eloi, Jaume, Lapin, Nuria, i a estonetes tots possavem una mà. Molta gent preguntant qué fèiem, el que ens va fer reconsiderar que per un altre vegada la exposició l’hem de canviar, per explicar-ho millor: mes fotos de les trobades i de la gent, es necessiten.

El dissabte, alguns sketchers més turistes, ens vàrem escapar una estona al centre, a on destacaven els grogs dels arbres amb la pedra negra volcànica de la catedral, i entre tot, la gorra d’en Martí, congelat.

La nit del dissabte els “carnettistes” expositors, varen ser convidats per la organització, així que la resta vàrem aprofitar per dibuixar als bistrots de Clermont-Ferrand, a on es varen produir alguns reptes entre taules de sketchers.

El diumenge els nostres “carnettistes”: Alejandro, Santi, Swasky, i Maru lluïen contents els resultats de les nombroses vendes, al mateix temps que el cansanci de fer tantes dedicatòries, es feia palès. Una ultima ullada als preciosos colors grocs dels arbres de l’Auberge abans de retornar per carretera cap a Barna.

Text: Margot Alonso

https://www.rendezvous-carnetdevoyage.com/2017/11/zoom-jaume-jane/

DEIXA UNA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *