3er Dissabte,  Trobades,  USk Barcelona

El 3r dissabte de març

Plaça Espanya

El proper 3r dissabte 17 de març us convoquem a la Plaça Espanya.

La plaça d’Espanya és una gran plaça circular al peu de Montjuïc, a Barcelona. Es troba a la intersecció viària entre la Gran Via de les Corts Catalanes, l’Avinguda del Paral·lel, el carrer de la Creu Coberta, el carrer de Tarragona i l’avinguda Reina Maria Cristina. Fou construïda durant l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, obra de Puig i Cadafalch i Guillem Busquets i Vautravers, i està parcialment inspirada en la Plaça de Sant Pere de Roma.

Qualsevol angle de la plaça és bo per observar un monument de tall clàssic o d’efecte impactant: la plaça de toros de les Arenes (actualment centre comercial), l’Hotel Plaza, la Fira de mostres, les dues torres venecianes, imitació del campanar de la Plaça de Sant Marc a Venècia i que marquen el principi de l’esplanada que porta fins a Montjuïc i des d’on podem veure el Palau Nacional, edifici emblemàtic de l’Exposició Internacional, actualment seu del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Enmig de la plaça trobem una font monumental, restaurada amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, obra de Josep Maria Jujol (1929), un dels principals col·laboradors de Gaudí. La font és una al·legoria que ret homenatge a l’aigua. El seu nom original és “Font dels Tres Mars” ja que el seu autor hi volgué simbolitzar els tres mars que envolten la península Ibèrica. Aquesta al·legoria està representada per tres grups escultòrics tallats en marbre blanc que simbolitzen els rius Ebre, Tajo i Guadalquivir. Les tres figures en bronze representen la Navegació, la Salut Pública i l’Abundància i foren realitzades pels germans Miquel i Llucià Oslé.

Antigament des de la plaça mirant cap a Montjuïc es podia apreciar un monument anomenat les Quatre Columnes en al·lusió a la bandera de Catalunya, però foren derruïdes el 1928 per ordre de Primo de Rivera. S’hi van començar a reconstruir el 2010 i foren inaugurades oficialment el febrer del 2011.

Punt de trobada: torres venecianes a les 11h. i la foto final i compartir els dibuixos a les 13:30h.

Com arribar-hi: a més de molts Bus, metro Plaça Espanya L1

Us esperem!

Coorganitzat per Albert Bayo i Eva Viudes

DEIXA UNA RESPOSTA

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *