3er Dissabte

Tercer dissabte de gener’19

Si el temps ens acompanya volem convidar-vos a dibuixar la Plaça Sant Felip Neri.

“Romàntica i amb un toc decadent, la plaça Sant Felip Neri és un racó imprescindible en el passeig pel Barri Gòtic. Presidida per l’església barroca que la bateja, la plaça disposa d’alguns elements històrics que la fan especialment atractiva, sobretot quan s’hi percep el silenci.

Petits i laberíntics carrerons del Barri Gòtic desemboquen en aquest racó impensable de la ciutat. Una plaça petita presidida per una encantadora font i dominada per l’església barroca de Sant Felip Neri. A un cantó, els edificis dels antics gremis dels calderers i dels sabaters, van trobar aquí una nova ubicació després del trasllat des del seu emplaçament original, als carrers de la Bòria i Corribia, respectivament.

Al costat de l’església, hi sobreviu l’escola de Sant Felip Neri. Quan els nens de l’escola no juguen a la plaça i s’hi escolta el silenci, potser percebrem encara el so de les bombes que hi van caure, des del cel, aquell fatídic gener del 1938. En veiem les ferides cicatritzades a la façana principal de l’església. Encara semblen fer mal. Una placa ens recorda que el bombardeig dels avions feixistes va acabar amb la vida de 42 persones, molts dels quals eren nens que s’havien resguardat al refugi antiaeri de sota l’església. Ara però, els infants juguen a l’ombra de les acàcies, aliens a aquest passat en una plaça que és porta d’entrada al Call jueu de Barcelona.” font: Barcelonaturisme

Punt de trobada: a la font de la mateixa plaça.
Hora: 11:00 h
Foto final i compartim els dibuixos: 13:30 h

Activitat gratuïta oberta a tothom